İskenderiye'de Ammonius'un altında okuduktan sonra Simplicius, Neoplatonist filozof Damascius ile çalıştığı Atina'ya gitti . Damascius, Proclus tarafından öne sürülen Neoplatonist felsefeyi geliştiren İlk İlkeler Hakkında Sorunlar ve Çözümler yazmıştı . Yine Simplicius, İskenderiye'de öğrendikleriyle benzer görüşlere maruz kaldı ve felsefesi tutarlı bir şekilde inşa edildi.

Şam, 520’de Plato Akademisi’nin başına getirilmişti ve Hristiyan imparatoru Justinian’ın 529’da kapattığı sırada hâlâ başını çekmişti . Aynı zamanda Justinian diğer tüm pagan okullarını kapattı. Justinian İmparatoru olduğunda, askerleri Fırat Nehri üzerinde Pers kralının ordularına karşı savaşıyordu. Bu nedenle, Damascius, Simplicius ve Akademinin diğer beş üyesi, Atina dışına çıktıklarında, Pers kralı Khosrow I mahkemesinde hizmet etmek için Persia'ya gittiler. Khosrow kültürün büyük bir patronuydu ve Simplicius iyi karşılandı. kural koyan. Bununla birlikte, Khosrow ve Justinian, 532'de onaylanan Ebedi Barış Antlaşması'nı imzaladı; bu da Simplicius’un Atina’ya geri dönmesine neden oldu.

Anlaşmanın şartlarının Simplicius ve Perslere giden diğer filozoflar açısından ne olduğu tam olarak belli değil. Bizans şairi ve kendi zamanlarının tarihçesinin yazarı olan Agathias, 565'te Justinian'ın ölümünden sonra bu olayları yazdı. Yazdı (bakınız [ 1 ]): -
... anlaşmanın şartları filozoflara kendi çevrelerinde tam güvenlik sağlamalarını garanti ederdi: kişisel inançlarına karşı hiçbir şeyi kabul etmeleri gerekmiyordu ve hiçbir zaman kendi felsefi öğretilerine göre yaşamaları engellenmiyordu. .
Ancak Agathias'ın bu görüşünün doğruluğu Cameron tarafından [ 4 ] te itiraz edildi ve Agathias’un önerdiği gibi Atina’ya döndükten sonra Simplicius için işler o kadar kolay olmayabilir.
Simplicius'un günlerinin geri kalanında Atina'da kaldığına, araştırma yazıp başlattığına, ancak ders vermelerine kesinlikle izin verilmediğine dair bazı kanıtlar var. Bu, dersin ders tarzı olmayan yazılarının niteliği ile yansıtılır, ancak bunun yerine Aristoteles'in yazılarının dikkatlice yapılandırılmış yorumlarıdır ve özellikle Platon ve Aristoteles'in görüşlerini uyumlaştırmaya çalışırlar .

Hayatta saf kişiliği yazılarında ki, en erken üzerinde onun yorumu olduğu düşünülmektedir Epiktetos 'ın Enchiridion o İskenderiye'de hala iken bazı tarihçiler saf kişiliği tarafından yazılmıştır inanıyoruz. Ancak, bu pek olası görünmüyor ve Cameron'ın [ 4 ] 'te yaptığı konuşmada Simplicius’un Persia’da yazdığı iddiası çok daha inandırıcı görünüyor. Kuşkusuz bu , birincisi De Caelo'daki yorum olan Aristoteles'teki yorumlardan önce yazılmış gibi görünüyor . Bu üzerinde simplicius yorumunda izlemektedir Aristoteles 'in Physics ve hem bu eserlerin matematik tarihine için özellikle önemlidir.

Üzerine yorumunda De Caelo saf kişiliği hakkında detaylı bir açıklama verir konsantrik küre arasında Eudoxus ve o da daha sonra yapılan teoriye değişiklikler ilgilidir Callippus . Simplicius alıntılar yapıyor Eudemus 'ın Astronomi Tarihi bu detayları vermekte, ama daha ziyade alıntı, bu işten doğrudan alıntı değildir Sosigenes (MS ikinci yüzyılda kimin yazdığını) kim diğerine dönüş tırnak Eudemus .

İle ilgili yorumunda Aristoteles 'in Physics saf kişiliği gelen uzun uzadıya alıntı Eudemus s' Geometri Tarihi şimdi kaybolur. Özellikle Simplicius yazıyı tırnak Eudemus üzerinde Antiphon 'ın girişimleri döngünün de ve girişimleri Hipokrat o belli kare lunes . Ayrıca bu yorumunda Aristoteles 'in Physics saf kişiliği önemli alıntılar verir Geminus s özetinde' Posidonius 'ın Meteorologica .

Simplicius bir yazı yazmıştım Öklid 'in Elements Arapça bir çeviride kurtulur. Bu, [ 6 ] 'da tartışılmıştır; burada yazar, yorumun gerçekten de böyle bir kanıtı denediğine dair kanıtlara rağmen, Simplicius' un paralel önermesinin ispatına yönelik bir girişimi bulunmadığı gerçeğini tartışmaktadır . [ 6 ] 'da, Simplicius’un paralel postülatı kanıtladığına dair kanıtlamanın Arapça matematiğe nasıl girdiği ve önce eleştirildiği, ardından eleştiriyi dikkate almak üzere tasarlanmış yeni bir “kanıt” ile birleştirildiği bir tartışma var.

Simplicius'un yorumcu olarak önemi [ 1 ] de açıklanmıştır : 
kendi katkılarını abartmadı ama diğer filozoflara, özellikle Alexander, Iamblichus ve Porphyry'ye olan borcunun oldukça farkındaydı . Kendi yorumlarına, bu ünlü ustaların yazılarına sadece bir giriş yapmaktan çekinmedi ya da kendi yorumlarına fanatik olarak tutunmadı; daha iyi açıklamalar için onları değiş tokuş etmekten mutlu oldu. Öte yandan, yorumcunun çalışması, tarafsız bir teşebbüs olmaktan ya da sadece bir hata yapma meselesinden uzaktır; esas olarak, söz konusu metne daha aşina olmak ve bazı karmaşık bölümleri açıklamak için bir fırsattır; Bu nedenle Simplicius'un güvenilir belgeler edinmek ve bu bilgilerin tarihsel değerini kontrol etmek konusundaki sürekli endişesi ...

Simplicius , MÖ 1. yüzyıldan beri bir Roma eyaleti olan güney Anadolu'daki Kilikya'da doğdu. Biz o okulda felsefe okudum nerede İskenderiye ulaştığını bize Ammonius Hermiae.
Kendisi Ammonius bir öğrencisi olduğunu Proclus'a ve Eutocius Kitabı I onun yorumu ithaf Arşimed ' küre ve silindir üzerinedir ona. Hayatı boyunca Ammonius ana iş üzerinde kritik eserler yazıyordu Aristo kapsamlı yorumlar yazar kendini ve bu açıkça etkilemiş saf kişiliği Aristoteles .


1-G Verbeke, Biography in Dictionary of Scientific Biography (New York 1970-1990).
2-Biography in Encyclopaedia Britannica.
3-http://www.britannica.com/biography/Simplicius-Of-Cilicia
Kitaplar:
1-T L Heath, A history of Greek mathematics I, II (Oxford, 1931).
Makaleler:
1-A Cameron, The last days of the Academy at Athens, Proc. Cambridge Philological Soc. 15 (1969), 7-29.
2-E Craig (ed.), Routledge Encyclopedia of Philosophy 8 (London-New York, 1998), 788-791.
3-A I Sabra, Simplicius's proof of Euclid's parallels postulate, J. Warburg and Courtauld Inst. 32 (1969), 1-24.rin tarihsel değerini kontrol etmek konusundaki sürekli endişesi ...